Ilmalämpöpumppu Turusta asti

Olen jo pitkään pohtinut lisätehoa viilennykseen ja samalla säästävämpää lämmittämistä varaavan takan lisäksi. No niinpä rupesin ottamaan selvää ilmalämpöpumpuista viimevuoden marraskuussa.

No nyt viimein haaveeni toteutui, kun Turkulainen InEngineering suostui kartoittamaan ja asennuttamaan minulle sopivan ilmalämpöpumpun.

Kävimme läpi kaikki suuntaukset ja sopivat asennuspaikat laitteelle. Sanoin, että olisi hyvä, jos urakka olisi valmis niin nopeasti kuin mahdollista. Ja kuinka kävikään, pojat kävivät asentamassa pumpun jo seuraavana päivänä.

Vinkkasivat vielä, että voin tehdä kotitalousvähennyksen asennuksen hintaa vastaavaan osuuteen, joka taisi olla jotain 500 ja 700 euron väliltä.

Pakettiin sisältyi myös takuu – jos laitteessa on vika, se vaihdetaan takuutyönä samoin, jos asennukseen liittyy ongelma, on takuu voimassa ja asiat tullaat pistämään kuntoon.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissa?

Minua on aina kiinnostanut kuinka paljon ilmalämpöpumppu tuo todellista säästöä kotitalouksille ja niinpä tein nopean laskelman Exceliin ja huomasin, että kappas vain.

Säästöinä tämä kyseinen ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jo noin 5 vuoden kuluessa.

Lisäksi kesäisin viilennys on lähes ilmaista, puhutaan vain senteistä.

Asentajat kuitenkin sanoivat, ettei ilmalämpöpumppua kannata suunnata suoraan sohvalle vaan katsoa miten sen ilman saa jakautumaan tasaisesti viilentäen koko kiinteistöä.

Minulle tarjottiin useita eri ilmalämpöpumppu vaihtoehtoja

InEngineeringin asentajat esittelivät minulle useita eri ilmalämpöpumppuja, joiden joukosta sain itse valita parhaiten budjettiin ja mieltymyksiin sopivan.

He kuitenkin antoivat tiettyjä suosituksia ilmalämpöpumpun suhteen siten, että turha hommata liian tehokasta pumppua pienempään tilaan ja vastaavasti liian tehotonta suurempaan tilaan.

Pumppu tuli suoraan heidän varastolta ja asennukseen meni aikaa noin neljä tuntia.

Ulkoyksikön paikan me katsoimme yhdessä ja siitä tuli mielestäni erittäin siisti. Huomaa, että koko projekti on alusta loppuun asti tehty ammattitaidolla.

Ja ennen kuin teille lukijoille herää kysymyksiä tästä kirjoituksesta. Kyllä, kysyin yritykseltä lupaa julkaista oman arvosteluni ja sanoin, että voin pistää vielä erikseen linkin, jos muutkin haluavat tilata ilmalämpöpumpun itselleen tämän kirjoituksen innoittamana.

Kannattiko mielestäni ilmalämpöpumppu hankkia?

Omat kokemukseni ilmalämpöpumpusta ovat ehdottoman positiivisia. Suosittelen ilmalämpöpumppua kaikkiin kotitalouksiin ja ihmettelenkin, miten en ole aikaisemmin hoksannut investoida kyseiseen laitteeseen.

Mielestäni jokaisessa asunnossa tulisi olla ilmalämpöpumppu. Tähänkin kysymykseen InEngineering on vastannut tarkemmin omassa blogissaan, jonka pääset lukemaan tästä linkistä.

Miten asennus tapahtuu käytännössä

En itse kehdannut kuvata videota kyseisestä prosessista, mutta nopeasti ja ammattitaitoisesti se sujui.

Etsin netistä videon, jossa näkyy, miten asennus käytännössä tapahtuu.

Kannattaa heti investoida laadukkaaseen merkki laitteeseen, jotta kaikki takuut ovat voimassa ja samalla varmistat, että kone on luotu kestämään suomalaisia olosuhteita. Et voi nimittäin ottaa lämpimään tarkoitettua pumppua, kun Suomessa suurin osa vuodesta on viileää.

Ammattitaitoinen asentaja auttaa sinua valitsemaan sopivan laitteen. Itse vielä neuvottelin tarjouspyynnön jälkeen yrityksen kanssa ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen.

Isot kiitokset vielä InEngineering Oy:lle, joka mahdollisti tämän. Nyt minulla on ilmalämpöpumppu, josta olen jo pitkään haaveillut!