Mitä tienaan nykyään?

Monet lukijani haluavat varmasti esittää tämän kysymyksen, koska ammattikuntani piirit ovat varsin pienet. Sanotaan, että tienaan aivan tavallisen määrän tavallisilla työtunneilla, mutta jos töitä riittää voi lisien kanssa päästä ihan hyväänkin palkkaan jo verot pois huomioiden.

Tyyntä myrskyn edellä?

Sanotaanko näin, että lainaa ei tarvitse harkita jos painaisi ylipitkiä päiviä ja palkka hamuaisi melkein 4000 euron haamurajaa. Nykyään kuitenkin nykyisen tilanteen ja muiden olosuhteiden takia ei töitä ole yhtä paljon tarjoilla kuin aktiivi aikoina jolloin telakat olivat täynnä töitä.

Silti töitä riittää avain tavalliseen tapaan ja palkkahaitari osuu juurikin perinteiseen alan palkkaan joita voit tarkastella tarkemmin palkkavertailun avulla.

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo

Mielenkiinnolla odotetaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olemme jo nyt menettäneet kilpailukykyämme niin pahasti, että suurin osa tilauksista menee jo suoraan suuremmille maailman telakoille.

Hyvässä lykyssä saamme yhden tai kaksi suurempaa tilausta, joiden parissa kuluu muutama vuosi. Tämän jälkeen on helposti riski joutua lomautetuksi jolloin ei hirveästi naurata. On menätävä liiton rahoilla ja toivottava, että työllisuustilanne helpottaa.

Jos yt:t näyttää iskevän olen kyllä valmis jopa työskentelemään jollakin muulla alalla jossa taidot ja tieto riittävät. Ei tarvitse olla kauhean monimutkaista, olen avoinna kaikille ehdotuksille joten laita ehdotuksia tulemaan jos tälläisiä on tai jos itse olet jopa työnantaja haluaisin keskustella lisää.

Välillä jopa töissä on tylsää

Työn on suurimmaksi osaksi melko yksitoikkoista ja yksinäistä, jonka takia olenkin keskinyt, että voin kuunnella äänikirjoja mikäli homma ei vaadi tarkempaa kuulemista. Löysin äänikirjat.org -sivustolta useita ilmaiskokeiluja. Siellä näytti olevan tarjouksia lähes kaikkiin kirjoihin.

Kirjoista varsinaisesti tykkään kuunnella oma elämänkertoja ja muita tiede aiheisia kirjoja. Olen aina ollut huono lukemaan niin tämä on ollut kyllä päivieni pelastus. Kuljen työmatkat välillä bussilla välillä junalla joten helposti napsauttaa kuuntelun puhelimesta päälle ja laittaa Airpodsit korviin niin sitten mennään.