Vuosi 2021 on pyörähtänyt käyntiin

Vuosi 2021 on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin, katsotaan mitä se tuo tullessaan. Nyt toistaiseksi kaikki rahoituksen liittyvät asiat ovat kunnossa ja työrintamalla näkyy taas positiivista pilkahdusta. On kuitenkin pysähdyttävä hetkeski miettimään ja rauhoittumaan.

Työpaikan vaihto voisi olla mielenkiintoista, mutta en oikein tiedä mistä sopivaa työpaikkaa on hyvä lähteä etsimään. Työpaikkoja näyttäisi olevan runsaasti tarjolla, mutta ei yhtäkään joka sopisi omaan koulutustaustaan.

Asuntolaina alkaa myös kohta olla puolessa välissä ja nyt kun korot ovat ennätysmäisen alhaalla voi olla järkevää säästää sijoitukseen lyhennykseen menevät rahat ja vasta kun korot näyttävät siltä, että ne nousevat voi sijoituksista ottaa karttunutta rahallisuutta ja jatkaa lainan lyhentämistä.

Toki tämä on vain spekulointia, mutta moni tekee juuri tuolla tavalla. On jotenkin hauskaa, että vielä 90-luvun asuntolainoissa joita pankit myönsivät tyypilliset korot olivat yli 10% luokkaa isoissa lainoissa ja nyt edes pikavipit eivät saa ylittää tuota korkomäärää.

Ajatus on jotenkin absurdi ja herättää mielenkiinota pankkien tulevaisuudesta, nyt etenkin kun virtuaalivaluuttojen suosio on noussut ja käyttökohteiden kirjo on laajentunut.