Vippi netistä – vikatikki?

Puidaan tässä postauksessa niitä yhteiskunnallisia kysymyksiä jotka liittyvät vippeihin ja niiden historiaan. Mikä on nopein tapa saada rahoitusta? Onko se pankki vai yksityinen vippi?

Vippien historia yltää kauas ja niiden leima on aina ollut hieman negatiivissävytteinen. Julkaisin aiemmin jo kirjoituksen pikavippi on maineensa vanki, jonka tarkoituksena on retorisella esityksellä herättää lukijan mielenkiinto, mutta samalla taas pohtia on se niin huono juttu lainkaan?

Mitä teen kun tarvitsen rahaa nopeasti? Päätän, että vippi netistä on se juttu. Tutkin ja vertailen eri vaihtoehtoja tietäen, että korkokatto on säädetty kuluttajaystävälliseksi ja tiedän, että lainakustannukset eivät missään kohtaa pääse yllättämään.

Mikä on vippi?

Vippi on täysin sama asia kuin mikä tahansa muu pikalaina, se on vain eri nimitys nopeista lainoista. Kaikkein kansankielisin pikalainoista käytettävä termi on juurikin vippi, sillä harvemmin kuulee pienlainoista puhuttavan vaikka se tuntuisi selkeämmältä.

Eikö perinteiset pankit myönnä vippejä?

No, tavallaan ja tavallaan ei. Yleensä vipeiksi mielletään vakuudettomat pikalainat joita haetaan verkosta tai tekstarilla, mutta pankit sen sijaan tarjoavat vastaavia lainoja vakuuksien kera. Esimerkiksi POP pikalaina on yksi harvoja vippejä joita pankit myöntää. Tuo kyseinen laina ei vaadi vakuuksia tai takaajia ja paperisota pysyy maltillisena.

Voinkin suositella tuosta ainoasta pankista vippiä, muut on kokeiltu ja nähty että lainaa ei riittävän edullisesti ja sopivilla ehdoilla heru joten turvaudun yleensä aina netin pikalainoihin.

Uskallatko sinä pikalainata jos et niin miksi?

Tiedän muutamia tapauksia joissa pikalainojen korot ovat oikeasti päässeet yllättämään pahemman kerran ja nämä kaverit makselevat velkojaan takaisin vieläkin, mutta näissä tapauksissa on palattava 2000-luvun alkupuolelle jolloin pientä lainaa sai helposti tekstarilla ilman, että luki tai hyväksyi ehtoja edes sen tarkemmin.

Tuolloin korot taisivat olla jopa 200 prosentin luokkaa, en muista tarkalleen. En rupea myöskään näitä palveluita tai yhtiöitä nimeämään eriksee vaan totean vain, että myös vipit kannattaa aina vertailla ennen kuin niitä lähdetään hakemaan.

Nykyään kuitenkin, kuten jo aikaisemmassa artikkelissa puitiin on lainaaminen turvallista ja helppoa eikä kulut pääse koskaan yllättämään koska aina asiakkaan maksukyky tarkistetaan huolellisesti ja lainatarjoukset laaditaan sen mukaan.

Olenko itse ottanut hiljattain pientä vipin tynkää?

No tuota. Viimeaikoina raha tilanne on ollut ok työllisyystilanteesta huolimatta, mutta nyt taas kun joulu lähenee on aika ruveta tarkastelemaan sopivia rahoitustapoja sillä aion yllättää lähipiiri jouluna melko mojovalla yllätyksellä.

Tulen paljastamaan mikä se yllätys on myöhemmin, kunhan ensin saan muutaman asian järjesteltyä.

Minulla on paljon kokemusta pikalainoista ja niistä voitkin lukea aikaisemmista postauksista, suosittelen ja kerron rehellisesti eri asioista tässä blogissa ja saat itse päättää aiotko itse kulkea samaa vai eri polkua.

Sanonpahan vain, että joulun suhteen kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä, sillä rahoitustuotteiden kysyntää kasvaa kohta sen verran, että luotonantajilla on varaa mistä valita. Tämä johtaa siihen, että monet normaalisti läpimenevät lainatarjoukset eivät välttämättä menekkään lähempänä joulua läpi joten katsotaampa nyt itsekkin löytyykö sopivaa vippiä enää mistään.

Joulunsuhteen lue myös: https://luottopalvelut.fi/mista-rahaa-jouluksi/

Tuolla sivulla kerrotaan aika selvästi miten lainaamisen suhteen kannattaa joulunalla edetä ja luetellaan parhaat vaihtoehdot.